Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λήξη του εργασιακού καθεστώτος των 210 «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, από την 1η Σεπτεμβρίου, στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που εμπεριέχει και την απόλυση ίσως και 50 εξ αυτών, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Robert Constantin Gauci.

Ερωτηθείς, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών που πραγματοποιείται από την Πέμπτη στην Υδρα, ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, είπε ότι ουσιαστικά το  καθεστώς των ενοικιαζόμενων πού κληροδότησε το fund θα ολοκληρώσει τον κύκλο του, ενσωματώνοντας το μεγαλύτερο τμήμα στο μόνιμο προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι ταυτοχρόνως με τις απολύσεις θα προχωρήσει  και σε προσλήψεις προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης, ώστε το συνολικό ισοζύγιο μετά την αναδιάρθρωση να είναι θετικό.

Μιλώντας για το νέο ασφαλιστικό περιβάλλον, περιέγραψε ένα εξαιρετικά δυναμικό μοντέλο για την εταιρεία που διευθύνει για λογαριασμό του CVC Capital Partners, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει μεσομακροπρόθεσμα -και δίχως να προσδιορίζει, όπως είναι αναμενόμενο, αν αυτό θα γίνει σε τρία ή σε πέντε χρόνια, ακόμη και την πώληση της μέσω χρηματιστηρίου, αν μια τέτοια κίνηση κριθεί κερδοφόρα.

Στη διαδικασία των απολύσεων ο ισχυρός παράγοντας της CVC Capital Partners θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ίσως του μοναδικού συνδικάτου που έχει εντάξει στη δύναμη του τους «ενοικιαζόμενους» μέσω ICAP. Ήδη σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας αναφέρει  τα εξής: