Μέσα στα δεκάδες βίντεο που συνέλεξαν από κάμερες της περιοχής σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου αναζητούν από χθες οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής τις απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της προχθεσινής διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό, όπου εκτελέστηκαν ένας σεσημασμένος ως άνθρωπος της νύχτας 38χρονος και ο 31χρονος κουνιάδος του.
Οι δυο «επαγγελματίες» εκτελεστές, οι οποίοι σύμφωνα με τους αστυνομικούς ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το «συμβόλαιο θανάτου» που είχε υπογραφεί σε βάρος του γνωστού στον υπόκοσμο 38χρονου με τα προσωνύμια «Ράμπο» και «ταξιτζής», είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στην οδό Σοφίας Βέμπο και έδρασαν στις 23.18 το βράδυ, όταν σταμάτησε στην είσοδο το θωρακισμένο τζιπ που οδηγούσε.
Αιφνιδιάζοντας τον οδηγό, που δεν είχε πάνω του όπλο, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ το θύμα, τραυματίζοντάς το στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα, στον θώρακα, στα πόδια και στα χέρια. Αφού ολοκλήρωσαν τη δολοφονία του, έστρεψαν την προσοχή τους στον 31χρονο κουνιάδο του ο οποίος, αν και τραυματισμένος ελαφρά, επιχείρησε να διαφύγει. Ακολουθώντας τα ίχνη από το αίμα οι εκτελεστές τον εντόπισαν στην είσοδο του πάρκινγκ όπου και τον αποτελείωσαν πυροβολώντας τον από τη μέση και κάτω.
Ακολούθως οι δράστες απομακρύνθηκαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και για το οποίο δεν είχε δηλωθεί η κλοπή. Εφτασαν ώς τη στροφή προς τα διυλιστήρια του Σκαραμαγκά όπου το πάρκαραν σε «τυφλό» τούνελ και το έκαψαν, φεύγοντας από εκεί πιθανότατα με άλλο όχημα.
Η δολοφονία του 38χρονου εντάσσεται από τους αστυνομικούς στο ευρύτερο… κεφάλαιο με τίτλο «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», χωρίς να έχουν προσδιοριστεί έως χθες οι ακριβείς «λογαριασμοί» που είχε «ανοίξει» ο 38χρονος με τα άλλα μέλη της Greek Mafia. Η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν μαζί του ήταν όταν συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία. Πρωτόδικα αθωώθηκε, καταδικάστηκε όμως σε δεύτερο βαθμό σε 12ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Επίσης το 2014 κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας ενός τότε 43χρονου καταδικασμένου για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών στη Ροβιάτα Ηλείας του Δήμου Αμαλιάδας, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι και στην κοιλιά και ο οποίος σώθηκε από θαύμα. Εκτοτε δεν τους είχε ξαναπασχολήσει, γνώριζαν όμως ότι στο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του αρχινονού Βασίλη Στεφανάκου και μετά τη δολοφονία του εντάχθηκε στην ομάδα του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Μετά και από αυτή τη δολοφονία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των αστυνομικών, είχε σχηματίσει δική του ομάδα.
