Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέσα σε 8,5 λεπτά «έκαναν φτερά» τα εισιτήρια του 5ου αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, ο οποίος θα γίνει αύριο (21.30, NS Prime), στο κατάμεστο ΣΕΦ, και θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κάουνας.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν τα διαρκείας, στην κυκλοφορία βγήκαν 4 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ, σύμφωνα με την ΚΑΕ των «ερυθρολεύκων», τα αιτήματα έφτασαν τις 80 χιλιάδες, κάτι που σημαίνει ότι και στο «Γ. Καραϊσκάκης» να έπαιζαν δεν θα έφτανε για να χωρέσει την επιθυμία των οπαδών να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, που δίνει σκληρή μάχη να προκριθεί σε δεύτερο σερί φάιναλ φορ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, η οποία ισοφάρισε σε 2-2, επικρατώντας σε ένα… περίεργο ματς που έγινε την Παρασκευή στην Πόλη με 73-69. Σε κάθε περίπτωση, αύριο, η ατμόσφαιρα στο Φάληρο θα θυμίσει το περσινό πέμπτο παιχνίδι με τη Μονακό, με την ελπίδα ότι η κατάληξη θα είναι η ίδια.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, γιατί το έχουμε ξανακάνει», υποσχέθηκε ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού στην σειρά και κορυφαίος στο τέταρτο παιχνίδι, Σακίλ ΜακΚίσικ. Ωστόσο, από χθες ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέκτησε έναν «πονοκέφαλο». Ο Κώστας Παπανικολάου δεν έλαβε μέρος σε προπόνηση, γιατί ταλαιπωρείται από ίωση (αμυγδαλίτιδα). Ξεκίνησε θεραπευτική αγωγή και φυσικά ο ίδιος δεν θέλει να διανοηθεί ότι θα λείψει από το μεγάλο αυτό παιχνίδι. Ολα δείχνουν ότι σήμερα θα πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα προπονηθεί και πόσο.

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, με τον Γουίλμπεκιν ετοιμοπόλεμο. Ο τουρκοποιημένος Αμερικανός ήταν στη δωδεκάδα και στο τέταρτο παιχνίδι, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, γιατί προερχόταν από τραυματισμό και δεν είχε στα πόδια του προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα, πλησιάζει το διήμερο που θα μάθουμε το καρέ των ομάδων του φάιναλ φορ. Η Μπαρτσελόνα (χάνει τον Κορεϊ Χίγκινς μέχρι το τέλος της σεζόν), που «σκούπισε» τη Ζαλγκίρις, θα περιμένει τον νικητή της ανεπανάληπτης, όπως εξελίχθηκε, σειράς, Ρεάλ – Παρτίζαν, που θα κριθεί την Τετάρτη στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» μάλιστα, που θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Ντεκ (νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν), έπαιξε χθες παιχνίδι για την ΑCB, που δεν της έκανε κάποια διευκόλυνση. Με τον τιμωρημένο Γιαμπουσέλε (28 π., 11 ρ.) να παίζει σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και να κάνει ρεκόρ καριέρας, νίκησε με 102-90 τη Μάλαγα.

Ο Τσους Ματέο ξεκούρασε επτά παίκτες και συμπλήρωσε την αποστολή με παίκτες κάτω των 19 ετών. Την Τετάρτη, στο πριγκιπάτο θα κριθεί και η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μονακό – Μακάμπι, το οποίο θα αναδείξει τον αντίπαλο του νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακού – Φενέρμπαχτσε. Ενα ζευγάρι το οποίο βγάζει πλέον και ένταση, αφού οι Μονεγάσκοι, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας που εκπορεύονται από τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ενημέρωσε ότι θα δώσει στην «ομάδα του λαού» λιγότερα εισιτήρια από αυτά που αρχικά είχαν συμφωνήσει.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ένας από τους υποψήφιους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εφές, από την οποία αποχωρεί ο ο Εργκίν Αταμάν, για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Παρεμπιπτόντως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την επιθυμία, μόλις το ΟΑΚΑ περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού, να μετονομαστεί σε «Παύλος Γιαννακόπουλος».