Καζάνι που βράζει είναι η Μπάγερν Μονάχου τον τελευταίο καιρό. Στους πέντε αγώνες με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι, στη θέση του απολυθέντος Γιούλιαν Νάγκελσμαν, οι Βαυαροί μετρούν μόλις δύο νίκες, έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια απογοήτευσαν: μετά την «τιμωρία» με 3-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ήρθε το εντός έδρας 1-1 με τη Χοφενχάιμ για την Μπουντεσλίγκα το Σάββατο.
Ο ίδιος ο Τούχελ ήταν σοκαρισμένος με την εμφάνιση των παικτών του: «Νόμιζα ότι ήμασταν έτοιμοι, ότι θα παίζαμε με όρεξη. Ομως όχι, ήμασταν πραγματικά κακοί. Δεν συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα», είπε με το μυαλό του στην επιχείρηση «ανατροπή» απέναντι στη Σίτι – ένα όνειρο απατηλό, αν η Μπάγερν εμμείνει στις μέτριες εμφανίσεις.
Στα αποδυτήρια το κλίμα δεν είναι καλό, ειδικά μετά το επεισόδιο μεταξύ Λιρόι Σανέ και Σάντιο Μανέ. Ο δεύτερος έριξε γροθιά στον πρώτο, μετά τον αγώνα στο «Ετιχαντ» την περασμένη Τρίτη, επειδή ο Γερμανός διεθνής τον έβρισε με ρατσιστικό χαρακτηρισμό. Υστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Μόναχο, ο Σενεγαλέζος διεθνής ζήτησε συγγνώμη από τον Σανέ και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς με τη Χοφενχάιμ και αναμένεται με ενδιαφέρον το αν θα είναι στην 23άδα που θα υποδεχθεί τη Σίτι.
Στο μεταξύ, παρά τη βαθμολογική απώλεια του Σαββάτου, η Μπάγερν διατηρήθηκε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, δύο βαθμούς μπροστά από την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί υποχρεώθηκαν και αυτοί σε ισοπαλία, σε έναν αγώνα που θεώρησαν δικό τους. Προηγήθηκαν της Στουτγάρδης με 2-0, αλλά οι -απελπισμένοι για βαθμούς- Σουηβοί ισοφάρισαν σε 2-2 μέσα σε έξι λεπτά (78’-84’). Ο Ρέινα έκανε το 3-2 για την Ντόρτμουντ στο 90+2’, αλλά ήρθε ο Εμβουμπά στο 90+7’ για να πάρει πάλι την μπουκιά από το στόμα των «κιτρινόμαυρων».
