Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ατόπημα Κατρούγκαλου για ενδεχόμενο αύξησης στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, που έφερε χθες την αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, αξιοποίησε και σήμερα ο πρωθυπουργός, όπως αναμενόταν. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως όσα είπε ο πρώην υπουργός είναι η κυρίαρχη άποψη εντός του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό είναι το κρυφό τους σχέδιο» είπε παρότι η Κουμουνδούρου διαβεβαίωσε χθες σε ανακοίνωσή της ότι «η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται».

«Έδιωξαν τον φουκαρά τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης και κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, ο οποίος στοχοποίησε τον Διονύση Σαββόπουλο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε όλους όσοι δεν επιθυμούν αυτές τις πολιτικές να ψηφίσουν την Κυριακή.

Ο ίδιος ζήτησε για ακόμα μία φορά καθαρή νίκη της δεξιάς παράταξης, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και να «κλείσουμε και μαθηματικά όλα τα απίθανα και πιθανά σενάρια, που ακούστηκαν από την κυβέρνηση ανοχής έως την κυβέρνηση των ηττημένων».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η αστάθεια». Κληθείς να τοποθετηθεί περί τα παράλληλων συστμάτων παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι κατάκτηση της Ελληνικής Δημοκρατίας οι ελεύθερες και ότι ουδείς μπορεί να διανοηθεί να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

«Μου θυμίζει το παράλληλο νόμισμα, που ακούσαμε πριν από λίγες ημέρες, δεν τους δίνω σημασία, τα θεωρώ ανούσια συζήτηση», είπε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε υποσχέσεις του κόμματός τους, εάν επανεκλεγεί, όπως τις δεσμεύσεις για παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και μικρά χωριά της επικράτειας ως έξτρα κίνητρο γενικότερης ενίσχυσης τους.

Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και το όνομα του κορυφαίου Μάνου Χατζηδάκη. «Είχε στοχοποιηθεί από τον αυριανισμό είχε πει ότι ψηφίζω Ν.Δ. γιατί είναι το μόνο κόμμα που μου επιτρέπει να το βρίζω. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε με τον Διονύση Σαββόπουλο, είναι ολόκληρη φιλολογία τοξικότητας. Ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε απλά την άποψή του και στοχοποιήθηκε με χυδαίο τρόπο» και επανήλθε στα περί στοχοποίησης της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Σχετικά με τις εκλογές στην Τουρκία επεσήμανε πως συγχαρεί όποιον κι από τους δύο υποψήφιους προέδρους κερδίσει υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει «να τείνω χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Αλλά δεν είμαι αφελής, ο αναθεωρητισμός είναι βαθιά ριζωμένος, θα συνεχίσουμε την πολιτική των λελογισμένων εξοπλισμών και της αναβάθμισης του κύρους της χώρας διεθνώς».