Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πλήθος συνταξιούχων του δημόσιου τομέα μεταξύ των οποίων πρώην στρατιωτικοί διαδήλωσαν εκ νέου χθες έξω από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στο πλαίσιο της σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε καταστολή των διαδηλωτών ορισμένοι εκ των οποίων επιχείρησαν να αφαιρέσουν τα συρματοπλέγματα μπροστά από το κτίριο, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας από άνδρες του στρατού και της αστυνομίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έκανε λόγο για μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στον κόσμο από το 1850, καθώς το τοπικό νόμισμα έχασε περισσότερο από το 95% της αξίας του έναντι του δολαρίου και περισσότερο από το 80% των Λιβανέζων έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 30% περίπου και ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε κατά 100%.