Οργισμένη αντίδραση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τον Άδ. Γεωργιάδη, ευρισκόμενο στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας να «προειδοποιεί» ή να «απειλεί» τους εργαζόμενους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «εάν κάποιος είναι στο ντεμί δεν είναι καλή ιδέα να το αφήσει για τη δεύτερη φορά γιατί μπορεί να μην υπάρξει δεύτερη φορά και μετά η ζημιά μπορεί να είναι ανήκεστος».
Και ακολουθεί το «αφεντικό» της εταιρείας, που ξεκαθαρίζει στους εργαζόμενους ότι δεν είναι τόσο δημοκρατικός, αλλά είναι δίκαιος, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει επιλογή για τις εκλογές, και μεταξύ άλλων προσθέτει:: «Επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι γιατί κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους. Πρέπει να το συζητήσουμε».
Το αφεντικό μίλησε, κανονίστε την πορείας σας
ξέρω ποιοι είστε pic.twitter.com/f9Fr0OJG6L— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) April 28, 2023
Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι επρόκειτο για «πλάκα», αλλά με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα…
Στην απελπισία τους οι Συριζαίοι έχουν ανεβάσει ένα βίντεο, όπου ένας επιχειρηματίας -κάνει πλάκα στην πραγματικότητα γί´αυτό και γελούν όλοι μετά- μιλάει πιεστικά υπέρ ΝΔ στους εργαζομένους του. Εγώ όμως παρά το χιούμορ δεν το αφήνω να περάσει έτσι ούτε ως αστείο. Την απάντησή… pic.twitter.com/sJdDsRWx6L
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 28, 2023
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία, και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούν να περάσουν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, ενώ εργοδότες «με επιστάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν Ν.Δ.».
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «όσο και να τους τρομοκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να τους κάνει να σταματήσουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, με δικαιοσύνη. Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς και στη χυδαιότητα του καθεστώτος του».
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Ωραία πλάκα, κ. Γεωργιάδη»
Αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, περί πλάκας, επισήμανε: «Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει ως δήθεν πλάκα τους εκβιασμούς εργοδότη προς τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν ‘σωστά’, ενώπιόν του»
«Ο κ. Γεωργιάδης περνάει για χαζούς τους Έλληνες πολίτες. Χαρακτηρίζει ως δήθεν πλάκα τις απειλές και τους εκβιασμούς εργοδότη προς τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν ‘σωστά’, ενώπιόν του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην απάντησή του στον Άδ. Γεωργιάδη.
«Έναν εργοδότη, βέβαια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «που έχει κάθε λόγο να ψηφίσουν «σωστά» οι εργαζόμενοί του, καθώς χρωστά την ύπαρξη και πιθανότατα τη κερδοφορία της επιχείρησής του στις απευθείας αναθέσεις από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».
«Ωραία πλάκα κύριε Γεωργιάδη!», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «οι μεγαλύτερες πλάκες άλλωστε γίνονται όταν αφεντικά απειλούν εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν αυτούς που τους δίνουν απευθείας αναθέσεις, θα απολυθούν».
«Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρείτε εσείς;», καταλήγει.
Αντίδραση και από το ΜέΡΑ25
Σχόλιο για το αποκρουστικό περιστατικό έκανε και ο υποψήφιος με το ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, που επισήμανε μέσω Twitter τα εξής:
«Το ότι ένας εργοδότης δεν διστάζει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, ενώπιον ενός Υπουργού της Κυβέρνησης, δείχνει όλη την κατάντια της μνημονιακής απορρύθμισης της εργασίας και την εκτίναξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεν είναι “χιούμορ” κε Υπουργέ, είναι ντροπή».
Το ότι ένας εργοδότης δεν διστάζει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, ενώπιον ενός Υπουργού της Κυβέρνησης, δείχνει όλη την κατάντια της μνημονιακής απορρύθμισης της εργασίας και την εκτίναξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεν είναι "χιούμορ" κε Υπουργέ, είναι ντροπή.
— Μιχάλης Κριθαρίδης – Michalis Kritharidis (@m_kritharidis25) April 29, 2023
