Η επικείμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τράμπ με τις κατηγορίες διαφθοράς, η απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την ημερήσια παραγωγή του κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως και η διαβούλευση στη Γαλλία για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Οι καθυστερήσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν μια σειρά δια βίου επιπτώσεων στην υγεία τους όπως προειδοποιήσαν οι γιατροί του. Ειδικότερα τονίζουν ότι μόνο φέτος ακυρώθηκαν 15.000 παιδιατρικές επεμβάσεις και η πρόεδρος των βρετανών παιδιάτρων Καμίλα Κίνγκντομ είπε ότι αυτή η κατάσταση έχει σοβαρές και εξουθενωτικές επιπτώσεις στην φυσική και πνευματική υγεία των παιδιών αυτών. Κι όλ΄ αυτά καθώς χιλιάδες ειδικευόμενοι γιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργίες τα προσεχή 24ωρα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχον πρόβλημα θα διογκωθεί περαιτέρω. Ο Independent από την πλευρά του έχει κεντρικό τίτλο : «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την απελευθέρωση βρετανών που κρατούν οι Ταλιμπάν» και δημοσιεύει φωτογραφία του τουρίστα Μάικ Ρούτλετζ, ενός εκ των τριών απαχθέντων.
Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Υποβοηθούμενη αυτοκτονία : η ώρα της επιλογής» με το κύριο άρθρο να τονίζει η διαβούλευση με την κοινωνία είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να προχωρήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα μέλη της επιτροπής των Πολιτών για το ζήτημα αυτό τάσσονται σε ποσοστό 75% υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο Μακρόν τα αμέσως προσεχή 24ωρα. Σε έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Γεωπολιτική. Ρωσία-Ιράν το κοινό μέτωπο των παρίων». Ένα ακόμη θέμα που ξεχωρίζει είναι οι συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ ενάντια στη δικαστική μεταρρύθμισή που περιορίζει δραστικά τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ισραήλ.
Στη Γερμανία η Welt γράφει ότι η ΕΕ αποφάσισε το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης προβλέποντας πως από το 2035, θα επιτρέπεται μόνο η διάθεση αυτοκινήτων που δεν θα εκπέμπουν επιβλαβή για το περιβάλλον αέρια. Ωστόσο, όπως παρατηρεί η εφημερίδα πολλές χώρες της Ευρώπης είναι απροετοίμαστες γι’ αυτήν την εξέλιξη. «Ιδιαιτέρως οι χώρες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν είναι προετοιμασμένες για την ηλεκτροκίνηση, καθώς, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα ειδικά σημεία φόρτισης είναι συγκεντρωμένα κυρίως σε λίγα μόνο κράτη-μέλη. Αυτή τη στιγμή, πάνω από το 61% των σημείων φόρτισης βρίσκονται σε τρεις μόνο χώρες: τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Το υπόλοιπο 39% κατανέμεται σε όλες τις άλλες 24 χώρες της Ε.Ε. Για παράδειγμα, η Γερμανία μόνη της διαθέτει περίπου τόσους σταθμούς φόρτισης όσους 20 άλλα κράτη-μέλη μαζί, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Σουηδίας, της Αυστρίας και της Δανίας.
Στις ΗΠΑ τέλος οι Financial Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ προχωρούν σε περικοπή παραγωγής κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως». Όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα η κίνηση αυτή αναμένεται να επιδεινώσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας. Ειδικότερα μόνο η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, ενώ σε μικρότερες μειώσεις θα προχωρήσουν τα υπόλοιπα πετρελαιοπαραγωγά κράτη. Οι New York Times από την πλευρά τους έχουν κεντρικό τίτλο : «Καθώς η σύλληψη του Τράμπ πλησιάζει ο πρώην πρόεδρος διαβλέπει πολιτικά κέρδη».
