«Φτάνει με τον διασυρμό, τα ψέματα και τις δολοφονίες χαρακτήρα», τονίζει η πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννας Τσιαπαρίκου, με σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Αναφορικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και αφορούν στα όσα «έπρεπε» να πράξει η ΡΑΣ, η κ. Τσιαπαρίκου δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις «στον ελληνικό λαό και πρωτίστως στις οικογένειες των θυμάτων» των Τεμπών.
Μεταξύ άλλων, τονίζει πως η ΡΑΣ έχει υποχρέωση να καταρτίσει τις διαδικασίες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, όμως την ευθύνη υλοποίησής τους την έχει ο ΟΣΕ. Επισημαίνει επίσης πως η ΡΑΣ είναι υπεύθυνη μόνο για την εποπτεία και τη διεξαγωγή εξετάσεων των μηχανοδηγών, ενώ υπογραμμίζει πως όποτε εντόπιζε κινδύνους για την ασφάλεια χτυπούσε εγκαίρως το «καμπανάκι» προς όλους τους εμπλεκομένους.
Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή δημοσίευσε προ ημερών πόρισμα-φωτιά κατά της κυβέρνησης, καθώς εκθέτει τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τα περί των θέσεων εργασίας που καλύφθηκαν επιτυχώς με τους σταθμάρχες με «μπλοκάκι», διαπιστώνοντας παράλληλα ενδείξεις παράβασης στην εκπαίδευση των σταθμαρχών
Μεταξύ άλλων, το πόρισμα τονίζει πως ο ΟΣΕ «δεν εξασφάλισε, ως όφειλε, πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού και των συστημάτων, τα οποία διασφαλίζουν ότι διατηρείται η επάρκεια προσόντων του προσωπικού και εκτελούνται αναλόγως τα σχετικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων σχετικά με την καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση».
Σημειώνεται επίσης ότι διευθυντικό στέλεχος της ΡΑΣ δέχτηκε πρόσφατα επίθεση – μήνυμα προειδοποίησης και εκφοβισμού από άγνωστους τραμπούκους στο κέντρο της Αθήνας.
