ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Απόστολος Λυκεσάς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το σύνθημα «κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» βρήκε πλήρη εφαρμογή χθες στην Καλαμαριά, καθώς ούτε το πένθος στο οποίο βυθίστηκε η χώρα δεν σταμάτησε δικαστικούς κλητήρες και αστυνομικούς από την προσπάθειά τους να βγάλουν συνταξιούχο από το σπίτι του που βγήκε σε πλειστηριασμό. Τους σταμάτησαν για άλλη μια φορά οι πολίτες του δήμου που προσέτρεξαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα να υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία ζεύγους συνταξιούχων.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μ.μ. παρέμειναν οι αλληλέγγυοι έξω από το σπίτι του κ. Φώτη Παπάζογλου, το σπίτι του οποίου βγήκε σε πλειστηριασμό για υπόλοιπο δανείου 60.000 ευρώ και «αγοράστηκε» από γυναίκα, η οποία όμως δεν εντοπίστηκε σε κανένα από τα σημεία που έχει δηλώσει ως τόπους κατοικίας.

Στο μεσοδιάστημα γίνονταν συνεχείς διαπραγματεύσεις με την εισαγγελία. Ο δικαστικός επιμελητής ήταν επίμονος και χθες, αναγγέλλοντας στο τέλος της αποτυχημένης απόπειρας πως «θα ξανάρθουμε», για να λάβει απάντηση από τους αλληλέγγυους «και εμείς το ίδιο. Εδώ θα είμαστε».

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, σωματεία αυτοαπασχόλουμενων, γονέων και κηδεμόνων και συλλογικότητες. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση μετά από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έξω από την «doValue Greece» προκειμένου να ακυρωθεί πλειστηριασμός σπιτιού μεταλλωρύχου.