Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice, στη Ρώμη.

Πρόκειται για τον μη κυβερνητικό οργανισμό με επικεφαλής τον Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος παρέμεινε επί δύο μήνες έγκλειστος σε φυλακή του Βελγίου για την υπόθεση Qatargate και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa ανέφερε ότι οι έρευνες στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ και στο σπίτι της ταμία του συνδέσμου Antonella Casu στη Ρώμη διενεργήθηκαν από την εισαγγελία του Μιλάνου βάσει ευρωπαϊκής εντολής έρευνας από το δικαστικό σώμα των Βρυξελλών.

Η οργάνωση No Peace Without Justice (NPWJ) έχει λάβει συνολικά 6 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. από το 2006 για έργο, σε μέρη όπως η Συρία και η Λιβύη, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή της.

Ο Γιοχάνες Χαν, επικεφαλής του προϋπολογισμού της Ε.Ε., έστειλε την επιστολή χθες πριν από λίγες ημέρες στην ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μόνικα Χολμάιερ, πρόεδρο της επιτροπής δημοσιονομικού ελέγχου του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι επιπλέον 1,37 εκατ. ευρώ μερικής χρηματοδότησης για δύο έργα αναστέλλεται επί του παρόντος “ως προληπτικό μέτρο, εν αναμονή εσωτερικής αξιολόγησης”.

Εκπρόσωπος της No Peace Without Justice υποστήριξε το εξής: «Όλα τα κονδύλια ελήφθησαν μέσω ανοικτών επιχορηγήσεων για τα διάφορα έργα που υλοποίησε το NPWJ και δαπανήθηκαν πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚ. Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι το NPWJ δεν έλαβε καμία έρευνα από το ΕΚ και δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του σχετικά με αυτές τις εσωτερικές έρευνες».