Με καυστικό τρόπο και με αναφορές στο σκάνδαλο Novartis, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που αθώωσε την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
«Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς», υπογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας με νόημα πως «αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημειώνοντας πως την απόφαση αυτή «την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας», θυμίζοντας παράλληλα πως επί ημερών Παπαγγελόπουλου «άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis».
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος για το κακούργημα και ένοχος για δύο από τα έξι πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούταν.
Το σχόλιο της Ν.Δ.
Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να να μην κάνει καμία αναφορά στην Ελ. Τουλουπάκη, αλλά να εστιάσει στην απόφαση για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, ξεχνώντας πως ο πρώην υπουργός αθωώθηκε για το κακούργημα και για τα περισσότερα πλημμελήματα.
