Δύο συγκεντρώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, που επιχειρείται μέσα από το αντιπεριβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο, πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.
♦ Στην πρώτη συγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ., καλεί η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, που στηρίζεται από 74 φορείς και οργανώσεις, με αίτημα να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο. «Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις 1906/2014, 190 και 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ’ τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης είναι ενιαίος-αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν».
♦ Στη δεύτερη συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα «Νερό, κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα» και με προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων που συμμετέχουν στις 6.15 μ.μ. σε Κλαυθμώνος, Ομόνοια και Προπύλαια.
Συγκεντρώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού θα πραγματοποιηθούν και σε πολλές άλλες πόλεις.
- Στα γραφεία του σωματείου καλεί στις 11.30 π.μ. το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.
- Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου καλεί στις 11 π.μ. η Δημοτική Αρχή Πάτρας και το ΠΑΜΕ και στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου η αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος».
- Στις 8.30 π.μ. καλεί το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ στα Χανιά και πρωτοβάθμια σωματεία του νομού στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, στις Μουρνιές.
- Στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας καλεί στις 6 μ.μ. η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα με κεντρικό σύνθημα «Ούτε σταγόνα στα δολοφονικά αρπακτικά!».
- Στα γραφεία της ΔΕΥΑ Χαλκίδας στη 1 μ.μ. καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας και στο δημαρχείο του νησιού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
- Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Ηράκλειο στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, στην Καλαμάτα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ, στο Κιάτο στο δημαρχείο, στη Λάρισα, στο Εργατικό Κέντρο, στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς, στο Ναύπλιο στη ΔΕΥΑ και στην Ξάνθη στο Εργατικό Κέντρο.
