Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επικυρώθηκε χθες στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, μετά από πρόταση τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Βασικό αίτημα των ναυτεργατών, η υπογραφή ΣΣΕ στα πλοία όλων των κατηγοριών για το 2023, καθώς η ΠΝΟ κάνει λόγο για πλήρη «απροθυμία και άρνηση» της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή των ΣΣΕ.

Πάγιο αίτημα των ναυτεργατών είναι η τροποποίηση και αναβάθμιση των διατάξεων του νόμου που αφορά τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις των Ελλήνων ναυτικών και κυρίως η ασφάλεια του ίδιου του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό.

Ενα άλλο θέμα άμεσης προτεραιότητας για την Ομοσπονδία είναι και η καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και όπως τονίζει, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) πρέπει να ανταποκριθεί επιτέλους στον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, καλύπτοντας όλα τα προβλήματα που συνδέονται με την πρόσληψη, ναυτολόγηση, απασχόληση και απόλυση των ναυτικών. Τέλος, καίριο αίτημά τους είναι και η καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης των άνεργων ναυτικών, με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο.