Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια ματιά να ρίξει κανείς στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας ύστερα από 19 αγωνιστικές, αρκεί για να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το αποψινό (21.00, NS Prime) παιχνίδι στο κατάμεστο (έχει ανακοινωθεί sold out) ΣΕΦ.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μ. (13-6) επισκέπτεται τον δεύτερο Ολυμπιακό (12-7) σε ένα ντέρμπι κορυφής που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όχι απλά στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ, αλλά ακόμη και για μια θέση στην τετράδα. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φύγει νικητές με 89-87 από τη Μαδρίτη στο ματς του α’ γύρου και συνεπώς θα αποκτήσουν μεγάλο αβαντάζ σε περιπτώσεις ισοβαθμιών, αν ζευγαρώσουν τις νίκες τους.

«Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και το έχουν αντιληφθεί όλοι, όπως οι φίλαθλοι της ομάδας και για αυτό έχουν κάνει sold out από τις προηγούμενες μέρες. Ολοι περιμένουν να δουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, ελπίζω και θεάματος. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο, με τα «όπλα» που διαθέτουν. Δηλαδή, βασιζόμενοι στον τρόπο παιχνιδιού τους, ο οποίος είναι ιδιαίτερος.

Η Ρεάλ είναι μια ομάδα με πολύ έμπειρους περιφερειακούς, προσωπικότητα και μεγάλο size στη γραμμή ψηλών. Γενικά καταλαβαίνετε πως είναι ένα παιχνίδι δύσκολο. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά και να έχουμε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά. Ομαδικά το παιχνίδι μας θα πρέπει να είναι πολύ συμπαγές. Και φυσικά δεν είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ταβάρες και τον Φαλ, επειδή είναι δύο παίκτες που μοιάζουν σε μέγεθος», δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και τον Αζάια Κάναν.

Από την άλλη η «βασίλισσα» έχει προβλήματα στην περιφέρεια, αφού αναμένεται να απουσιάσουν οι Ροντρίγκεζ (γόνατο), Γκος (ίωση) και Αμπάλντε (διάστρεμμα). Κάτι που σημαίνει ότι το μεγάλο βάρος στην οργάνωση θα το επωμιστούν οι πολύπειροι Γιουλ και Κοσέρ. «Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλο βάρος στους αμυντικούς και τους επιθετικούς αυτοματισμούς που φέρουν τη σφραγίδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος είναι προπονητής-φαινόμενο. Μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνει, γιατί δίνει ρόλο σε πολλούς παίκτες», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κόουτς της Ρεάλ Μ., Τσους Ματέο.