Σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ίσως η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη, καθώς και για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του ίδιου παιδιού.
Όμως, με το «καλημέρα» ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε αναβολή για μετά τον Απρίλιο, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους με το επιχείρημα ότι έχει και άλλες σοβαρές δίκες, με προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων, όπως επίσης σοβαρό πρόβλημα υγείας του ίδιου. Ο δικηγόρος υποστήριξε πω μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της εντολέα του από την φυλακή και πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί, καθώς δεν τίθεται θέμα παρέλευσης 18μηνου.
Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως μεθαύριο η 34χρονη θα απολογηθεί σχετικά με τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «κίνδυνος» για «αντιφατικές αποφάσεις».
Σύμφωνα με το βούλευμα, η Πισπιρίγκου είχε προσπαθήσει να σκοτώσει το πρωτότοκο παιδί της στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 εντός νοσοκομείου, ώστε να μην υποψιαστεί κανείς το έγκλημα, ένα από τα πλέον επαχθή με δράστη μία μητέρα ψυχρή και άστοργη.
Υστερα από δέκα μήνες, στις 29 Ιανουαρίου 2022, η 9χρονη πέθανε στο Παίδων και το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι η μητέρα της είναι η μόνη υπεύθυνη και αυτή που της χορήγησε ισχυρή τοξική ουσία, που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών. Όπως αναφέρει η δικογραφία, το υγιέστατο κοριτσάκι είχε μετατραπεί σε ένα ανάπηρο άτομο και «βάρος» πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν.
Το κίνητρο
Σύμφωνα με τους δικαστές, κίνητρο της δολοφονίας είναι η εμμονή της κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα αδικήματα, οι απώλειες των δύο παιδιών, της Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, για τις οποίες κατηγορείται επίσης η μητέρα, συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.
Η 34χρονη, κατά την εκτίμηση των δικαστών, απορροφημένη από την προσπάθεια συνεχούς διεκδίκησης του άνδρα της με τον οποίο είχαν μία ταραχώδη σχέση με αναχωρήσεις και επιστροφές, όταν απορρίφθηκε ερωτικά από αυτόν, προχώρησε στην επιχείρηση εκδίκησής του, δια της θανάτωσης του παιδιού.
Σήμερα ο Δασκαλάκης είναι απέναντι από την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σχετικά με την «άκαρδη εξόντωση» του παιδιού, όπως χαρακτηρίστηκε στη δικογραφία. Ο εισαγγελέας αναφέρεται στα ψευδή ιατρικά δεδομένα, που παρουσίασε η δράστιδα, και στην επιθετική επιμονή της παράτασης της νοσηλείας του παιδιού.
Η ίδια αρνείται όσα της αποδίδονται, ισχυριζόμενη πως οι γιατροί και όχι η ίδια, χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη.
