Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι επεισοδιακές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των Ρομά σε όλη την Ελλάδα για τον πυροβολισμό εις βάρος του Κώστα Φραγκούλη. Χθες στην περιοχή του Σχιστού στον Ανω Κορυδαλλό σημειώθηκε ένταση καθώς περίπου 200 άτομα έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις περιοχές των Μεγάρων, του Ασπρόπυργου και του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.
Στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στην οδό Διυλιστηρίων, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα τα οποία οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να διαλύσουν δεχόμενες πυροβολισμούς από αγνώστους που διέφυγαν.
* Στο μεταξύ, σε χθεσινές δηλώσεις του ο πατέρας του 16χρονου ζήτησε την προφυλάκιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον γιο του για να «ηρεμήσουν τα πράγματα», ειδάλλως θα υπάρξουν «άσχημες αντιδράσεις» τουλάχιστον εκ μέρους του. Να επαναλάβουμε πάντως για άλλη μια φορά ότι όλοι οι εκπρόσωποι των Ρομά ζητούν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.
