Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οικοδομικός γερανός έπεσε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μέλχους, στην κεντρική Νορβηγία, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσαν να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν τουλάχιστον ακόμη δύο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πτώση του γερανού, που είχε ύψος λίγο περισσότερο από 50 μέτρα, πιθανότατα οφείλεται στους ανέμους. Η κατάρρευση του γερανού προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου και οι πυροσβέστες συνεχίζουν τους ελέγχους στο κτίριο αναζητώντας τυχόν εγκλωβισμένους, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ένα drone.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες στο εμπορικό κέντρο Melhustorget τη στιγμή του συμβάντος, δηλαδή στις 9.17 π.μ. και όσοι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των καταστημάτων, μεταφέρθηκαν στο κοντινό δημαρχείο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Trønderbladet, εξαιτίας της πτώσης του γερανού, υποχώρησε η οροφή μέσα στο εμπορικό κέντρο. Ο γερανός βρισκόταν σε εργοτάξιο στο εμπορικό κέντρο, το οποίο επεκτεινόταν με νέο κτίριο και καταστήματα. Το διευρυμένο εμπορικό κέντρο επρόκειτο να ανοίξει σε δύο στάδια μέσα στο 2023.

Στα έργα κατασκευής της επέκτασης του εμπορικού κέντρου χρησιμοποιείται ακόμη ένας γερανός και σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων, NTB, η αστυνομία εξετάζει μέτρα για την ασφάλιση άλλων ψηλών μηχανημάτων στην περιοχή.