Την ώρα που ο Ανδρέας Πάτσης πλούτιζε εις υγείαν των κορόιδων, φρόντιζε να επενδύει στην ξενοφοβική ρητορική, καλύπτοντας τα ίχνη του πίσω από αντιπροσφυγικές κορόνες. Η πρώτη του κοινοβουλευτική ερώτηση ήταν για να ρωτήσει πότε θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα ξενοδοχεία των Γρεβενών.
Μιλώντας στο Kontra (17 Ιανουαρίου 2021) έκανε λόγο για «κονδύλια και ανταλλάγματα τα οποία πήραν από την Ε.Ε., από τον ΟΗΕ και από την Υπατη Αρμοστεία, δισεκατομμύρια ευρώ, δημιουργηθήκανε απίστευτες ΜΚΟ […] χωρίς να υπάρχει μητρώο ΜΚΟ και χωρίς να ξέρει κανείς τι γίνεται αυτή η διαχείριση των χρημάτων».
Είναι εμφανές ότι ο τότε βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. έσπερνε την ανησυχία για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος μόνο όταν αφορούσε την επιβίωση προσφύγων, προκειμένου να μπορεί απερίσπαστος να γεμίζει με κομπίνες τις δικές του τσέπες.
