ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οταν στο 53′ ο Μίτροβιτς «έγραφε» το 3-1 δίνοντας συνέχεια στη μεγάλη ανατροπή που είχε αρχίσει από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όλα έδειχναν ότι η Σερβία θα έπαιρνε ευρεία νίκη που θα της έδινε το πάνω χέρι για πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική.

Στο ματς με έντονο το άρωμα ελληνικής Σούπερ Λιγκ (αγωνίστηκαν ο Κούντε του Ολυμπιακού, ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ο Ενκουλού του Αρη και ο… πρώην Επασί) το Καμερούν μπήκε κουβαλώντας το πρόβλημα απειθαρχίας του Ονανά και έδειχνε να λυγίζει μετά το αρχικό προβάδισμα στο σκορ, όμως άπαντες είχαν λογαριάσει χωρίς τον Βενσάν Αμπουμπακάρ που από την ώρα που πάτησε στο χορτάρι βάλθηκε να χαλάσει τη γιορτή των παικτών του Στόικοβιτς, καθώς μόνος του ουσιαστικά έφερε το σκορ στο τελικό 3-3.

Τα έξι γκολ της αναμέτρησης μπήκαν χρονικά στο μεσαίο τρίτο του αγώνα. Το πρώτο ήρθε στο 29′ όταν ο Καστελέτο αξιοποίησε από κοντά την ασίστ με το κεφάλι που του έκανε ο Ενκουλού κι αφού πρώτα (11ο λεπτό) ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς είχε δοκάρι με ωραία ατομική ενέργεια. Η ομάδα του Στόικοβιτς βρήκε δύο γκολ σε τρία λεπτά στο φινάλε του πρώτου μέρους: στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Πάβλοβιτς από φάουλ του Τάντιτς και στο 45’+3′ με πλασέ του Μιλίνκοβιτς-Σαβιτς από στρώσιμο του Ζίβκοβιτς.

Το σούπερ γκολ του Μίτροβιτς με τους Σέρβους να αλλάζουν πέντε πάσες και τον Ζίβκοβιτς να δίνει έτοιμη τροφή στον έμπειρο φορ δημιούργησε την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα είχε κριθεί, όμως ο Βενσάν Αμπουμπακάρ είχε άλλη άποψη. Από την ώρα που μπήκε στο ματς ο έμπειρος πρώην φορ της Πόρτο και νυν της σαουδαραβικής Αλ Νασρ ανέτρεψε τις ισορροπίες και εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά του Μιλένκοβιτς στο τεχνητό οφσάιντ πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με σκάψιμο της μπάλας στο 63′ και τρία λεπτά μετά σέρβιρε για τον Τσούπο-Μότινγκ.

Στο φινάλε επικράτησε το μη χείρον βέλτιστον και οι δύο ομάδες, ύστερα από κάποιες ευκαιρίες του Μίτροβιτς, κράτησαν την ισοπαλία και πάνε να τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική.


Καμερούν (Ρ. Σονγκ): Επασί, Φάι, Καστελέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81′ Γκουέ), Κούντε (67′ Οντούα), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81′ Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ. Εκαμπί (67′ Μπασογκόγκ).

Σερβία (Ντρ. Στόικοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (55′ Σ. Μίτροβιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (92′ Τζούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς), Α. Μίτροβιτς.

Σκόρερ: 29′ Καστελέτο, 64′ Αμπουμπακάρ, 66′ Τσούπο-Μότινγκ-45’+1′ Πάβλοβιτς, 45’+3′ Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 53′ Α. Μίτροβιτς.

Διαιτητής: Αμπντουλά (ΗΑΕ).

Κίτρινη: 24′ Ενκουλού, 30′ Μπασογκόγκ-45’+7′ Γιόβιτς, 94′ Μιλένκοβιτς.

Κόκκινη: –