Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεκάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να αγνοούνται, επτά μέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα, ανοιχτά της Εύβοιας, τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βασισμένα στις δηλώσεις των διασωθέντων, δείχνουν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 30, καθώς οι 12 διασωθέντες -όλοι άνδρες- έχουν δηλώσει ότι επιβιβάστηκαν στο σκάφος 68 άτομα. Μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 26 νεκροί (15 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά).

Οι τελευταίοι τρεις νεκροί άνδρες εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή Μπουρού Καρύστου, ανασύρθηκαν από ιδιωτικό σκάφος με τη συνδρομή λιμενικών και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου. Η επιχείρηση έρευνας του Λιμενικού σταμάτησε το Σάββατο, όπως ορίζει ο νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιπολιών των πλωτών του Σώματος.

Οπως έχει συμβεί και σε πολλά άλλα ναυάγια στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια με θύματα πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι θα παραμείνουν αγνοούμενοι ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, κάποια στιγμή θα ξεβραστούν τα πτώματά τους σε παραλίες της χώρας και, μάλιστα, λόγω της κατάστασης που θα βρίσκονται, δεν θα μπορούν ούτε να ταυτοποιηθούν. Τραγωδίες γραμμένες στα νερά του Αιγαίου, χωρίς τέλος, με τραγικά πρόσωπα τους συγγενείς των αγνοούμενων προσφύγων, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και να αγκαλιάσουν τους ανθρώπους τους, έστω και νεκρούς.