Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πιθανότατα μέσω υπομνήματος θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να επιλέξει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη της επιτροπής που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, καθώς θεωρεί ότι έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της PEGA μόλις πριν από έναν μήνα. Τότε, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του, σε δημόσια ακρόαση στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε περιγράψει αναλυτικά και είχε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους παριστάμενους ευρωβουλευτές αναφορικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου.

Σήμερα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσανατολίζεται να υπενθυμίσει στο υπόμνημά του όλα όσα είχε υποστηρίξει σε εκείνη τη συνεδρίαση και επιπλέον να παρουσιάσει τα πρόσθετα γεγονότα που μεσολάβησαν στο διάστημα που ακολούθησε. Ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι οι εμπλεκόμενοι στη σκοτεινή και δυσώδη υπόθεση κρύφτηκαν και ουδέποτε θέλησαν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, όπως αποδείχτηκε από την «αστεία εξέλιξη με την Εξεταστική», παρά τις προσχηματικές επικλήσεις τους να έρθουν όλα στο φως. Ακόμη, θα δηλώσει ότι βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή συνδρομή, αναμένοντας το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξουν οι συνάδελφοί του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν με νόημα στην «Εφ.Συν.» ότι ο σκοπός της έρευνας ήταν και παραμένει ένας, να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της αποδεδειγμένης και παράνομης παρακολούθησής του, που κατά διαβολική σύμπτωση συνέπεσε με την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Παραπέμποντας σε όσα είχε πει στις 6 Οκτωβρίου στην PEGA στο Στρασβούργο, επισήμαιναν ότι «αυτοί που πρέπει να πουν γιατί τον παρακολουθούσαν είναι η κυβέρνηση, η οποία πρέπει επίσης να βρει ποιος έχει και χρησιμοποιεί το Predator».

Κρίσιμα πρόσωπα

Υπό αυτό το πρίσμα συμπλήρωναν ότι το σημαντικό θα ήταν να έδιναν το «παρών» στην επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα για τη διαλεύκανση του ζητήματος, που όμως το αποφεύγουν, όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου αλλά και οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, που σχετίζονται με τις εταιρείες KRIKEL και INTELLEXA. Ταυτόχρονα αναρωτιούνταν τι έχει γίνει με την έρευνα των δικαστικών αρχών στη χώρα μας.

Τέλος, τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει καμία υποχώρηση από ένα θέμα που «δεν είναι προσωπικό του κ. Ανδρουλάκη, αλλά θέμα δημοκρατίας και κράτους δικαίου», θυμίζοντας τη σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη Ν.Δ. και το «δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη που αποδείχτηκε παρακράτος». Σε κάθε περίπτωση, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληγαν λέγοντας ότι «το ζητούμενο είναι η ουσία και η αλήθεια μέσω της θεσμικής οδού και όχι η εργαλειοποίηση κι ένα επικοινωνιακό σόου για μικροπολιτικά οφέλη».