Τις «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις, αλλά και τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν για τη διαμόρφωση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου των υποκλοπών» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «υπονόμευσε τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και οι υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022».
Επισήμανε ότι «μένει εκτός δημοσιευμάτων και πολιτικής αντιπαράθεσης το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων όπως και ο Κανονισμός της ΕΕ για ελεύθερη εμπορία και λειτουργία των λογισμικών παρακολούθησης που ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ».
Για την ακρίβεια ο Ν. Παπαναστάσης, σημείωσε ότι «κατά 91,4% αύξησαν τα κέρδη τους οι εισηγμένες εταιρείες το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με πέρυσι».
Πρόσθεσε ότι «στον λαό δίνονται επιδόματα-«ασπιρίνες» που προέρχονται από τη φορολόγησή του».
