Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε η Γαλλία, που υπέταξε με δυσκολία την ισχυρή αντίσταση της Ιταλίας. Η νίκη πρόκριση για τους «τρικολόρ» με 93-85 ήρθε στην παράταση κι αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε στο 77-77.
Ουσιαστικά, οι χαμένες βολές του Σιμόνε Φοντέκιο στα 16΄΄ για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του προημιτελικού με την Ιταλία, ενίσχυσαν την αντεπίθεση των Γάλλων, οι οποίοι στην παράταση δεν είχαν πρόβλημα να επιβάλουν το ρυθμό τους, μπαίνοντας στη ζώνη των μεταλλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φοντέκιο, αστόχησε και στο νικητήριο λέι απ στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, αδυνατώντας να στείλει τους Ιταλούς στα ημιτελικά Ευρωμπάσκετ μετά από 17 χρόνια. Νωρίτερα, το ντράιβ του Τομά Ερτέλ στα 5.2΄΄ είχε πετύχει τη σωτήρια όπως εξελίχθηκε ισοφάριση για τους Γάλλους.
Ο Ερτέλ οδήγησε την επίθεση της Γαλλίας με 20 πόντους και 8 ασίστ, ενώ κομβική ήταν και η εμφάνιση του Ρουντί Γκομπέρ στη ρακέτα με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από τους Ιταλούς ο Σιμόνε Φοντέκιο ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους, αλλά όμως αποδείχθηκε μοιραίος… Στους 21 σταμάτησε το κοντέρ και του Μάρκο Σπίσου.
Τα δεκάλεπτα: 27-20, 38-31, 56-62, 77-77 κ.ά., 93-85
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γαλλία (Βενσάν Κολέ): Αλμπισί, Φαλ 1, Φουρνιέ 17 (3), Γκομπέρ 19, Ερτέλ 20 (4), Λουαού – Καμπαρό 13 (3), Εμπαγιέ, Οκομπό, Πουαριέ, Ταρπέι 8, Γιαμπουσέλε 15 (3).
Ιταλία (Τζιανμάρκο Ποτσέκο): Μπιλίγκα, Ντατόμε 12 (4), Φοντέκιο 21 (4), Μάνιον 4, Μέλι 10, Παγιόλα, Πολονάρα 9, Ρίτσι 4, Σπίσου 21 (4), Τονούτ 8.
