Με κεφαλιά του Γκεσάν στην εκπνοή των καθυστερήσεων, η Ναντ λύγισε με 2-1 τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε με το δεξί τη διαδρομή της στους ομίλους. Από την άλλη, μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε μέσα από τα χέρια του την ισοπαλία, αλλά η εικόνα του ήταν τέτοια που αν τα κατάφερνε, θα έπαιρνε έναν βαθμό που ίσως και να μην άξιζε. Αυτό σημαίνει ότι για να μείνει ζωντανός στο «κυνήγι» της πρόκρισης, θα πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη (19.45), τότε που υποδέχεται τη γερμανική Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στο «Μποζουάρ» απέναντι σε μια ομάδα που επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια ήταν κακή. Παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ), φάνηκε αμυντικά ευάλωτος, όπως αποδείχθηκε στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 32΄ με τρεις πάσες αξιοποίησαν τις μεγάλες αποστάσεις που είχαν μεταξύ τους οι τρεις τελευταίοι μπακ, με αποτέλεσμα ο Μοχάμεντ να βρεθεί μόνος του με τον Βατσλίκ και να τον πλασάρει. Επιπλέον φάνηκε και τυχερός γιατί ισοφάρισε με αυτογκόλ του Μπατσουάμι, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από μια άστοχη έξοδο του γκολκίπερ του (Λαφόντ), με αποτέλεσμα να μην αποτρέψει την καραμπόλα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Από εκεί και πέρα, ειδικά με την προσθήκη του Σισοκό και του Σάιμον, η γαλλική ομάδα άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα. Δημιούργησε ευκαιρίες και μία φορά τη σταμάτησε ο Βατσλίκ και την άλλη, ένα οφσάιντ (ο Μοχάμεντ) στο ξεκίνημα της φάσης ενός γκολ που πέτυχε ο Γκεσάν, αλλά ακυρώθηκε (σωστά) με τη βοήθεια του VAR. Οσο πλησίαζε το ματς προς το τέλος του, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά ούτε και να αναχαιτίσουν τις επελάσεις από τα άκρα. Η μόνη τους ελπίδα ήταν να έληγε το ματς πριν δεχτούν το γκολ. Δεν τα κατάφεραν, εν μέσω εκνευρισμού και διαμαρτυριών για ένα χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και έμεινε ξαπλωμένος στο χορτάρι, στο ξεκίνημα της μοιραίας φάσης. Νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γιατί πήγε να προστατεύσει τον Κορμπεράν από σπρώξιμο του Παλουά, που πήρε απλώς μια κίτρινη, όπως και ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν δικαιώθηκε για τις επιλογές του.
Πριν από το παιχνίδι (δεν) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ που έφυγε χθες από τη ζωή, αφού οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν είχαν ησυχία. Αντίθετα, αποθεώθηκε ο Καρεμπέ, που τιμήθηκε από τον προπονητή της Ναντ, Κουμπουαρέ, με τον οποίο συνυπήρξαν στην ομάδα.
● Ναντ (Αν. Κουμπουαρέ): Λαφόντ, Απια, Γκριρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσάμι (69΄ Σισοκό), Κιριβέλα, Μερλάν, Μοσταφά Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69΄ Σάιμον).
● Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Σισέ, Ρέτσος, Μανωλάς, Αβιλα, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπιελ (86΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (60΄ Μπόουλερ), Ουί-Τζο (77΄ Αμπ. Καμαρά).
● Σκόρερ: 32΄ Μοχάμεντ, 90+3΄ Γκεσάντ- 51΄ Μουτουσάμι (αυτ.).
