Αύξηση της επιδότησης για τις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ), το μετρό και τον ΗΣΑΠ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, για να μην πάρουν φωτιά οι τιμές των εισιτηρίων από το αυξημένο ενεργειακό κόστος καθώς θα υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις για το επιβατικό κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα προβλέπει τροπολογία που πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών και εντάσσεται στο πακέτο με τα πυροσβεστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού και η εκταμίευσή τους θα επιβαρύνει τον λογαριασμό του Δημοσίου που λαμβάνεται υπόψη για το έλλειμμα – το οποίο κινείται ανοδικά και αναμένεται να σπάσει το φράγμα του 2% του ΑΕΠ που η είναι νεότερη πρόβλεψη για το 2022.
Ωστόσο λόγω του κύματος των ανατιμήσεων και του υψηλού πληθωρισμού, που αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών συμπιέζοντας περαιτέρω τους μισθούς των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο που παραμένουν καθηλωμένοι από τα μνημονιακά χρόνια, η αναχαίτιση των αυξήσεων στα κόμιστρα είναι πρωτεύον θέμα για τις μεταφορές που στραγγαλίζονται από την υπέρμετρη άνοδο των τιμών στα καύσιμα.
Τα ναύλα σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια έχουν γίνει απλησίαστα, καθώς οι αυξήσεις κινούνται πάνω το 25% φτάνοντας ακόμη και το 30%.Σημαντικές επιβαρύνσεις αναμένεται να επιφέρει η ενεργειακή κρίση και σε άλλα μεταφορικά μέσα, καθώς η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έχει μεγαλώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους και δεν μπορούν να το επωμιστούν μόνοι τους.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ιδιοκτήτες υπεραστικών λεωφορείων (KTEΛ), που ζητούν αυξήσεις κοντά στο ύψος του πληθωρισμού. Εντωμεταξύ το δρόμο προς την βουλή αναμένεται να πάρει και η τροπολογία που θα προβλέπει παράταση έως το τελος του 2022 του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, τον τουρισμόν και στην εστίαση με κόστος 250 εκατ. ευρώ και με στόχο την στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον πλαίσιο το ευνοϊκό καθεστώς λήγει στο τέλος Ιουνίου.
