Με το δεξί ξεκίνησαν στο Ουίμπλεντον η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Η Σάκκαρη πέτυχε άνετη νίκη, όπως αναμενόταν, στον 1ο γύρο απέναντι στην Αυστραλέζα Ζόι Χάιβς, Νο 571 στην παγκόσμια κατάταξη – ένα ματς που είχε αναβληθεί προχθές λόγω βροχής.
Ο αγώνας διεξήχθη χθες το μεσημέρι, διήρκεσε 78 λεπτά και η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 (6-1, 6-4) για να κλείσει «ραντεβού» σήμερα με τη Βουλγάρα Βικτόρια Τόμοβα (Νο 112 στον κόσμο). «Το Ουίμπλεντον είναι ίσως το πιο ξεχωριστό τουρνουά της χρονιάς. Το κίνητρο να παίζεις εδώ είναι τεράστια υπόθεση – μεγάλη τιμή και ανταμοιβή για τα όσα έχω πετύχει», δήλωσε η Σάκκαρη μετά τη νίκη της.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφερε βαρέως το ότι είχε αποκλειστεί από τον 1ο γύρο του Ουίμπλεντον το 2019 και πέρυσι. Αυτή η ανορθογραφία διορθώθηκε χθες, με τον Ελληνα πρωταθλητή να αποκλείει τον Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσαρντ με 3-1 σετ (7-6, 6-3. 5-7, 6-4). Με αυτοπεποίθηση μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο τουρνουά της Μαγιόρκα, ξεκίνησε πολύ δυνατά στα πρώτα δύο σετ.
Στο τρίτο σετ, ο Ελβετός ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, όμως η απειρία του φάνηκε στο τέταρτο, όταν και ο Τσιτσιπάς ανέβασε ρυθμούς και «καθάρισε» το ματς. Επόμενος αντίπαλός του, την Πέμπτη, θα είναι ο Αυστραλός Τζόρνταν Τόμσον, Νο 76 στον κόσμο.
Η κάτω πλευρά του ταμπλό των ανδρών, όπου βρίσκεται ο Τσιτσιπάς, αποδυναμώθηκε με την αναγκαστική αποχώρηση των Μάριν Τσίλιτς και Ματέο Μπερετίνι (περσινού φιναλίστ του Ουίμπλεντον) καθώς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.
Ομως παραμένει –και παραμονεύει– ο κάτοχος των 22 Γκραν Σλαμ, Ράφα Ναδάλ, που χθες έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα του σε χορτάρι ύστερα από τρία χρόνια. Μολονότι ταλαιπωρήθηκε από τον εξαιρετικό 23χρονο Αργεντινό Φρανσίσκο Τσερουντόλο, ο Ισπανός μαέστρος προχώρησε στον 2ο γύρο νικώντας με 3-1 (6-4, 6-3, 3-6, 6-4).
