Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις αγνοούνται στην Κίνα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Χουνάν, που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 286.000 κάτοικοι έφυγαν από τις εστίες τους και ότι περισσότερα από 2.700 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές,
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν πριν μία εβδομάδα. «Προκάλεσαν μεγάλη αύξηση του επιπέδου των υδάτων ποταμών και λιμνών» σημείωσε η επαρχιακή κυβέρνηση προσθέτοντας πως «όλη η επαρχία, σε όλα τα επίπεδα, έχει κινητοποιηθεί και κάνει τα πάντα για αποτρέψει» καταστροφές.
Οι βροχές έπληξαν σχεδόν όλη τη Χουνάν και ορισμένοι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν «ιστορικά επίπεδα» κατακρημνίσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα που υποστήριξε πως διανεμήθηκαν σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, τρόφιμα και ενδύματα στις περιοχές που επλήγησαν.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είναι συχνές στο κεντρικό τμήμα της χώρας της Ασίας στα τέλη της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Το 2021 η Κίνα γνώρισε τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δέκα ετών, ειδικά στο κεντρικό της τμήμα, και θρήνησε πάνω από 300 νεκρούς. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων λάσπης στην πόλη Τσεντσόου, που επλήγη περισσότερο, και όπου πολλοί αυτοκινητιστές παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους μέσα σε σήραγγες που πλημμύρισαν αστραπιαία.
