Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άλλο ένα επεισόδιο με οπαδικό πρόσημο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις μέρες μάλιστα μετά το θάνατο του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για δύο ανήλικους 16χρονους οι οποίοι κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος συνομηλίκου τους τον Φεβρουάριο, οπότε και καταγγέλθηκε από το θύμα το περιστατικό. Η υπόθεση ερευνήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, συμμαθητής του, εκ των κατηγορουμένων, του έστειλε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα στα social media, λόγω της οπαδικής του ταυτότητας, η οποία ήταν γνωστή και διαφορετική από εκείνη του δράστη. Οι δύο ανήλικοι συμφώνησαν -στη συνέχεια- να βρεθούν για να συζητήσουν και να επιλυθεί ειρηνικά η όποια διαφορά θεωρούσε ο τελευταίος ότι είχαν.

Αφού συναντήθηκαν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα, κινήθηκαν, παρουσία ενός ακόμη συνομηλίκου τους (του έτερου κατηγορούμενου), σε παρακείμενη πυλωτή για να μιλήσουν. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, αιφνιδιαστικά ο καταγγέλλων δέχθηκε σωματική επίθεση από τον συμμαθητή του, στο κεφάλι και στο σώμα, με τον άλλον ανήλικο να στέκεται παρατηρητής.

Πεσμένος στο έδαφος, όπως κατέθεσε αργότερα το θύμα, και για όσο διαρκούσε η επίθεση, ο δράστης τον ειρωνεύτηκε χρησιμοποιώντας τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου Άλκη: «Εσύ δεν θα πεις “μη με χτυπάτε άλλο”;» , ενώ αποχωρώντας από το σημείο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αφαίρεσαν χρήματα από τον 16χρονο που κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν πέσει στο έδαφος.

Αρχικά είχε συλληφθεί για το περιστατικό ο συμμαθητής του παθόντος με τον δεύτερο δράστη να ταυτοποιείται στη συνέχεια από την αστυνομική έρευνα και να κατηγορείται για συνέργεια στην επίθεση.