Χωρίς να έχουν έρθει ακόμα προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέθεσε άτυπο γεύμα εργασίας στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στο Forum των Δελφών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο γεύμα παρακάθισαν οι πρωθυπουργοί Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Κovačevski, Βουλγαρίας, Kiril Petkov, Μαυροβουνίου, Zdravko Krivokapić, Κοσόβου, Albin Kurti, ο πρόεδρος Υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija και ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Miroslav Lajčak.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.
Θυμίζουμε πως χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, με τον οποίο συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.
