ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέο σοκ στον Δήμο Θεσσαλονίκης από τη σύλληψη κορυφαίου αντιδημάρχου που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για «φακελάκι», το οποίο φέρεται να έλαβε όμως ως ιδιοκτήτης μεγάλου λογιστικού γραφείου. Εν ριπή οφθαλμού τον… «παραίτησε» ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόκειται για τον οικονομολόγο-λογιστή Γιώργο Αβαρλή, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές «τα έσπασε» με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβει υποψήφιος με το «διαπαραταξιακό» ψηφοδέλτιο του κ. Ζέρβα και αμέσως μετά ανέλαβε το αξίωμα του αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τον αντιδήμαρχο συνέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Τρίτης. Ανδρες της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος είχαν προσημειώσει χαρτονομίσματα περίπου δύο χιλιάδων ευρώ, με τα οποία φέρεται ότι επρόκειτο να «λαδώσει» εφοριακό της Δ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Μαζί του συνελήφθησαν η εφοριακός και ένας συνεργάτης του, επίσης λογιστής.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία φαρμακοποιού στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να διευθετηθεί ανοιχτή φορολογική υπόθεσή του αρκετών χιλιάδων ευρώ στη συγκεκριμένη ΔΟΥ. Λεπτομέρειες της υπόθεσης, ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η δικηγόρος του κ. Αβαρλή, Ερση Φωτοπούλου, τόνισε χθες ότι ακόμη δεν έχει λάβει στα χέρια της τη δικογραφία από τις διωκτικές αρχές.

Γεγονός είναι ότι ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στον πρώην πλέον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης και στους άλλους δυο συλληφθέντες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία. Ολοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ειδική ανακρίτρια οικονομικών εγκλημάτων από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο. Εν τω μεταξύ, παραμένουν κρατούμενοι. Οπως ήταν φυσικό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε χθες αποδεκτή την παραίτηση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του με μια λακωνική ανακοίνωση.

Η συνήγορος υπεράσπισης του αντιδημάρχου δήλωσε χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο ότι τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν «η αμοιβή του κ. Αβαρλή, η νόμιμη αμοιβή για τις λογιστικές του υπηρεσίες στον πελάτη του». Η κ. Φωτοπούλου αναφέρθηκε και στην παραίτηση του αντιδημάρχου, σημειώνοντας ότι «η υπόθεση δεν αφορά καθόλου τον δήμο».

Πρόσθεσε ακόμα πως η εφοριακός που κατηγορείται δεν έχει καμία σχέση. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την καταγγελία, ανέφερε πως δεν έχει στη διάθεσή της τέτοια στοιχεία.