Η Ρόμα και η Φέγενορντ είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το παρθενικό Κόνφερενς Λιγκ στον τελικό της 25ης Μαΐου στα Τίρανα. Οι «τζαλορόσι» νίκησαν 1-0 τη Λέστερ και προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 2-1, ενώ οι Ολλανδοί έμειναν στο 0-0 με τη Μαρσέιγ και προχώρησαν χάρη στο 3-2 του πρώτου αγώνα. Η Ρόμα θα αναζητήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (έχοντας δυο χαμένους τελικούς), ενώ η Φέγενορντ θα επιδιώξει να διατηρήσει το 100%, έχοντας παίξει στο παρελθόν τρεις τελικούς και πανηγυρίζοντας ισάριθμα τρόπαια (1 Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα UEFA).
Σε ένα κατάμεστο και ενθουσιώδες «Ολίμπικο», η Ρόμα έφερε από νωρίς τον αγώνα εκεί που τον ήθελε. Με «όπλο» το 1-1 της Αγγλίας, πίεσαν έντονα από το ξεκίνημα και ανταμείφθηκαν στο 11΄. Ο Τάμι Εϊμπραχαμ, που είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στα τελευταία 8 παιχνίδια του, εκμεταλλεύτηκε το καλοχτυπημένο κόρνερ του Πελεγκρίνι και νίκησε τον Σμάιχελ με θεαματική κεφαλιά. Η Λέστερ δεν έδειξε να διαθέτει επιθετικές εμπνεύσεις, παρά την πίεση που άσκησε στις αρχές του β΄ μέρους. Η Ρόμα κατέβασε ρυθμούς, αλλά ήλεγξε τον αγώνα έως το τέλος, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στον τελικό των Τιράνων.
Στον γαλλικό Νότο, Μαρσέιγ και Φέγενορντ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο α΄ μέρος, χωρίς σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να δουν να τραυματίζεται ο ηγέτης τους, ο Ντιμιτρί Παγέ, στο 33΄, και να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο. Μετά την ανάπαυλα, η Μαρσέιγ πίεσε περισσότερο, καθώς αναζητούσε τουλάχιστον το γκολ που θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση. Ομως η Φέγενορντ «οχυρώθηκε» πίσω από το 3-2 του πρώτου αγώνα, ήταν ψύχραιμη στην άμυνα και «σφράγισε» το εισιτήριό της για τον τελικό της 25ης Μαΐου.
