Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος είχε το ακαταλόγιστο κατά την τέλεση της πράξης και αποφάσισε τη νοσηλεία του σε ειδική ψυχιατρική κλινική για πέντε χρόνια.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του 52χρονου ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να του αναγνωριστεί ότι λειτούργησε υπό συνθήκες μειωμένου καταλογισμού

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο Ηράκλειο στις 26 Οκτωβρίου του 2020 όταν ο δράστης σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στην μητέρα του και της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές ενώ είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και την δίδυμη αδερφή του.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία ενώ οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου σε κρίσιμη κατάσταση. Η 80χρονη εισήχθη στο χειρουργείο σε βαριά κατάσταση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας των βαρέων τραυμάτων που έφερε. 

Ο δράστης, μετά την επίθεση, αφού αυτοτραυματίστηκε και πήρε ψυχοφάρμακα, ξάπλωσε στο σπίτι αναμένοντας τη σύλληψή του ενώ κατά το παρελθόν φέρεται να έχει παρουσιάσει έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.