Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δέκα παιδιά που βρίσκονταν στα χέρια δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων σώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη τριών προσώπων, στον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε χθες η παναμαϊκή εισαγγελία για την υπόθεση εξάρθρωσης από τις αρχές της πόλης Μπάρου. 

«Τα θύματα είναι μεταξύ 4 και 16 ετών και τα πρόσωπα που συνδέονται (σ.σ. με την υπόθεση) είναι στενοί συγγενείς» των ανηλίκων, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας του Παναμά, Εμέλδο Μάρκες.

Τα άτομα πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση, επειδή «βοηθούσαν» να στέλνονται παιδιά από την Μπάρου, στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα, όπου έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Μάρκες.  

Οι αρχές στην Κόστα Ρίκα ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν ημεδαπό και δύο πολίτες Παναμά στη Σαν Χόρχε και στη Λαουρέλ, δυο πόλεις στα σύνορα. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν εάν καταδικαστούν ποινές 20 ως 30 ετών κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ