Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων η Άγκυρα κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, οι γείτονες έστειλαν μήνυμα –μέσω ασυρμάτου– στο ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο ανατολικό Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι, οι Τούρκοι ζήτησαν να αλλάξει πορεία το αεροσκάφος, επειδή «πετάει σε αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή».

Η παραπάνω τουρκική ενέργεια έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις τού επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ισχυριζόμενος πως η στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που καθόρισαν την παραχώρησή τους και ως εκ τούτου μπορεί να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας.

ΗΠΑ και Βρετανία τοποθετήθηκαν ήδη υπέρ της χώρας μας, τονίζοντας ότι δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

► Ο Ν. Χαρδαλιάς κάνει περιοδεία σε μονάδες και φυλάκια σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά την οποία ενημερώνεται για την αποστολή, το κύριο έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.