ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η κακοκαιρία ανέβαλε πολλές δραστηριότητες χθες, μεταξύ άλλων και τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση αναλώθηκε χθες σε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το πόσο έτοιμη ήταν ν’ αντιμετωπίσει την κακοκαιρία και δη στην Αττική, ενώ κράτησε ψηλά και το θέμα που προέκυψε με το tweet του υπόδικου παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη στο οποίο ενέπλεκε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε απροετοίμαστη. “Πάγωσαν” δρομολόγια των ΜΜΜ, επιβάτες περιμένουν σε στάσεις και αποβάθρες» ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας: «Λεωφορεία, υπό το κράτος του επιτελικού πανικού, επέστρεψαν στα αμαξοστάσια Λιοσίων και Ανθούσας, χωρίς κανείς να εξετάσει ποιες γραμμές μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και ποιες όχι.

»Την ίδια στιγμή, οι πολίτες περιμένουν χωρίς ενημέρωση στις χιονισμένες και επικίνδυνες λόγω παγετού αποβάθρες του προαστιακού για αεροδρόμιο και Χαλκίδα, αλλά και στις στάσεις των λεωφορείων». Η δήλωση κατέληγε ως εξής: «Οι πολίτες να οπλιστούν με υπομονή και οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία που υφίσταται λόγω της κυβερνητικής αδράνειας και της επιτελικής ανικανότητας».

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης» έκανε λόγο για «άρωμα βαθιάς θεσμικής παρακμής» όταν ρωτήθηκε για το tweet του Μένιου Φουρθιώτη. «Μιλάμε για έναν υπόδικο, έναν άνθρωπο για τον οποίο ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο για να τον απειλήσει» σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια είναι η σχέση της με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής δεν πείθουν κανέναν» σχολίασε σχετικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισημαίνοντας ότι ο εκφυλισμός που παρατηρείται δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. «Ταυτόχρονα εκφυλίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί αλλά και η αξιοπιστία της κυβερνητικής λειτουργίας και της πολιτείας έναντι των ίδιων των πολιτών».

Ερωτηθείς για την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, επισήμανε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μια πρωτοποριακή διαδικασία, κατά την οποία όλα τα μέλη πλέον του κόμματος θα μπορούν να επιλέξουν την ηγεσία τους – και αυτό εν έτει 2022 είναι μια αυτονόητη πολιτική επιλογή». Επισήμανε, τέλος, πως η διαδικασία που προτείνεται στον ΣΥΡΙΖΑ «σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει στις εκφυλιστικές διαδικασίες της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ./ΠΑΣΟΚ, που δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον περνά απέξω να καθορίζει τους εσωκομματικούς τους συσχετισμούς».