ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΛΥΚ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αγριο ρατσιστικό και ομοφοβικό περιστατικό σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης με δυο μαθήτριες να δέχονται επίθεση από ομάδα 20 αγοριών επειδή στην προγραμματισμένη ανταλλαγή δώρων προσκόμισαν πολύχρωμα σημαιάκια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το ρεπερτόριο των ύβρεων ξεπέρασε κάθε όριο. Η ιστοσελίδα (grtimes.gr) που το καταγράφει δεν αναφέρει το σχολείο, πήρε όμως δηλώσεις.

Ο Σύλλογος γονέων δεν γνώριζε «τι ακριβώς έχει συμβεί»(!) αλλά η διεύθυνση του σχολείου είδε ότι «όταν εμφανίζονται σημαίες είτε οπαδικές, είτε αυτές που παρουσιάστηκαν»(sic) τότε «δημιουργούνται αντιδράσεις. Δημιουργούνται στρατόπεδα και σπέρνεται η διχόνοια. Εκτιμούμε ότι δεν ήταν το κατάλληλο δώρο, για το χώρο του σχολείου».

Κάνουν όμως «εργαστήρια κατά του ρατσισμού». Με μηδενικό αποτέλεσμα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Το υπουργείο Παιδείας έχει κάτι να πει;