Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο 89,66% της ενσωμάτωσης των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με διαφορά. Δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να κάνουν δηλώσεις μόλις είναι ακόμα πιο ασφαλή τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο.

Τα ποσοστά:

  1. Ν. Ανδρουλάκης: 37,11%
  2. Γ. Παπανδρέου: 27,75%
  3. Α. Λοβέρδος: 25,91%
  4. Π. Χρηστίδης: 3,25%
  5. Χ. Καστανίδης: 3%
  6. Π. Γερουλάνος: 2,97%
Προβάδισμα Ανδρουλάκη, ντέρμπι για Παπανδρέου – Λοβέρδο

Μεγάλη συμμετοχή

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:30, καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση, ενώ κανονικά θα έκλειναν στις 19:00.

Μετά την πρώτη παράταση που δόθηκε για τις 20:00, δόθηκε και νέα παράταση για τα εκλογικά τμήματα όπου στις 20:00 περίμενε ακόμα κόσμος για να  ψηφίσει.

Σύμφωνα με τίς τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Στο εξωτερικό ψήφισαν περίπου 2.000 άτομα.

Στο μοναδικό εκλογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν συνολικά 224 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.