ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η εταιρεία «Παπαστράτος» ξεκίνησε την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος σε πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και θα φυτέψει μέχρι το 2023 70.000 δέντρα, ενώ αναλαμβάνει και τη φροντίδα τους μέχρι το 2026.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Είναι μια πραγματικότητα που μετά το φετινό καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να αγνοεί. Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν. Είναι ώρα για δράση. Μέσα από το πρόγραμμα της “Παπαστράτος” για τη φύτευση και τη φροντίδα 70.000 δέντρων, παίρνουμε θέση απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση του πλανήτη μας. Με οδηγό την επιστήμη, με εμπιστοσύνη στους ειδικούς αλλά και με ένα σχέδιο άμεσο και ολοκληρωμένο, επιδιώκουμε να δώσουμε ξανά πνοή στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» Χρήστος Χαρπαντίδης.

Είναι το πρώτο πρόγραμμα Αναδόχου Αναδάσωσης που ξεκίνησε να υλοποιείται μετά τις φετινές πυρκαγιές.

Στο επίκεντρο του προγράμματος αναδάσωσης είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία, περιοχή που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Συνολικά θα αναδασωθούν 1.000 στρέμματα (500 στρέμματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και 500 στρέμματα στον Αγιο Στέφανο) με δέντρα συμβατά στην ελληνική βιοποικιλότητα και σε συνεργασία με την πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αρχή έγινε συμβολικά στον Αγιο Στέφανο, σε περιοχή που δεν μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά, με φύτευση των πρώτων 300 δέντρων (φυτεύτηκαν χαρουπιές, κουτσουπιές, κουμαριές, κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνα, αριές).

Το έργο ξεκίνησε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, με τη συμβολική συμμετοχή εργαζομένων της «Παπαστράτος». Τον συντονισμό και την εποπτεία έχει αναλάβει ομάδα επιστημόνων, ενώ θα εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές φύτευσης και παρακολούθησης, διεθνώς.

Με την ολοκλήρωση κάθε φυτευτικής περιόδου, η «Παπαστράτος» θα ενημερώνει δημόσια τους αρμόδιους φορείς για την πορεία του προγράμματος και για βελτιωτικές κινήσεις. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας «Συνεχίζουμε Μαζί», ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η πρωτοβουλία «Συνεχίζουμε Μαζί» υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της «Παπαστράτος» και εντάσσεται στη δέσμη ενεργειών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, στόχο για τον οποίο η εταιρεία θα κατευθύνει κάθε χρόνο το 50% των πόρων που προσφέρει για πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού συνόλου.