Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε ένας 30χρονος στα ερείπια της τριώροφης πολυκατοικίας, που κατέρρευσε τη νύχτα στο Σαναρί-σιρ-Μερ της Γαλλίας έπειτα από έκρηξη που οφειλόταν πιθανώς σε πρόβλημα με το φυσικό αέριο και ακούστηκε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το κτίριο.
«Είναι πολύ πιθανόν ότι είναι ο πατέρας του μωρού» διευκρίνισαν κρατικές υπηρεσίες για τον άνδρα, αφού τα συνεργεία δίεσωσαν διέσωσαν μία γυναίκα με το βρέφος της και ακόμα τρεις ανθρώπους.
Η πυροσβεστική υπηρεσία αναζητά όμως δύο αγνοούμενους. Εκτιμάται πως πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιο της, που κατοικούσαν στο ισόγειο. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πέντε άτομα τραυματίστηκαν.
«Χρειαστήκαμε περισσότερο από δύο ώρες για να ανασύρουμε το μωρό. Αυτό τώρα λαμβάνει τις απαραίτητες φροντίδες (…). Τα πάει καλά», διευκρίνισαν οι πυροσβέστες.
«Το ακούγαμε να κλαίει, ο εκπαιδευμένος σκύλος βρήκε αμέσως το σημείο στο οποίο βρισκόταν και αυτό μας επέτρεψε να ανοίξουμε μια σήραγγα για να πάμε να το βρούμε και καταφέραμε να το βγάλουμε έξω».
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαρ, Ερίκ Γκροχέν, διευκρίνισε πως «αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε άλλα σημεία ζωής από τα συντρίμμια, αλλά ούτε και το μωρό το είχαμε ακούσει αμέσως επίσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να εργαζόμαστε με σχολαστικότητα για να σηκώνουμε τα συντρίμμια και να προχωράμε σιγά σιγά προς πιθανά θύματα».
Τα δύο κτίρια που βρισκόντουσαν στη μία και την άλλη πλευρά αυτού που καταστράφηκε από την έκρηξη έχουν επίσης υποστεί ζημιές από αυτήν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο, ενώ σύμφωνα με τη νομαρχία τουλάχιστον το ένα από αυτά εκκενώθηκε.
