Οι φαρμακοποιοί κάνουν έκκληση στην πολιτεία να ενισχύσει με υγειονομικό προσωπικό τα δυο τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθένα εκ των οποίων έχει μόλις ένα άτομο για να διενεργεί τεστ κι όπως είναι αυτονόητο δεν δύναται να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.
Το Ρέθυμνο έχει δυσανάλογα λίγα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ σε σχέση με τον πληθυσμό, τα οποία δεν επαρκούν για την αυξημένη ζήτηση και την υψηλή θετικότητα που εντοπίζεται πλέον. Μάλιστα τις αργίες όπως διαπιστώθηκε και την Πρωτοχρονιά, το “βάρος” πέφτει αποκλειστικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στα φαρμακεία, ενώ σε αρκετά φαρμακεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε φαρμακοποιούς με αποτέλεσμα και αυτά με τη σειρά τους να κλείνουν.
‘Έκκληση για ενίσχυση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου απηύθυνε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, τονίζοντας πως πλέον η θετικότητα ασκεί έντονες πιέσεις και τα φαρμακεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν την υψηλή ζήτηση. «Ζητάμε να ενισχυθούν άμεσα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με την πρόσληψη νοσηλευτών για να μπορούν να διενεργούν μεγαλύτερο αριθμό τεστ και να εξυπηρετούν περισσότερους πολίτες. Αν η διασπορά περάσει στους συναδέλφους φαρμακοποιούς, θα έχουμε κλειστά φαρμακεία τη δυσκολότερη στιγμή», ανέφερε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
