Η βία έκανε πάλι την εμφάνισή της στα γαλλικά γήπεδα το βράδυ της Παρασκευής. Στην αναμέτρηση μεταξύ της Παρί FC (2ης κατηγορίας) και της Λιόν για τη φάση των «64» του Κυπέλλου Γαλλίας, οπαδοί συγκρούστηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Σαρλετί» και κατόπιν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έριχναν φωτοβολίδες και καπνογόνα. Η αναμέτρηση διακόπηκε και οι αρχές του γαλλικού ποδοσφαίρου συνειδητοποιούν ότι όσα μέτρα έχουν πάρει μέχρι στιγμής είναι αναποτελεσματικά.
Το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα είχε διακοπεί η αναμέτρηση της Λιόν με τη Μαρσέιγ στην έδρα της πρώτης λόγω ρίψης μπουκαλιού στον Ντιμιτρί Παγέ, έφερε πάλι στο στόχαστρο τη Λιόν. Τόσο ο πρόεδρος της Παρί FC, Πιερ Φερατσί, όσο και ο ομόλογός του της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, παραδέχτηκαν ότι οπαδοί των φιλοξενούμενων πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια. Ο καθένας όμως είπε τη δική του εκδοχή. Ο Φερατσί υποστήριξε ότι «αυτοί δεν ήταν φίλαθλοι. Είπα στον Ολάς ότι πρέπει να “καθαρίσει το σπίτι” του. Πρέπει να ηρεμήσει αυτούς τους φανατικούς. Ξέρουμε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλευρά των οπαδών της Λιόν. Δεν θα δεχτώ να ξαναγίνει το παιχνίδι».
Ο Ολάς είπε ότι «πρόκειται για κοινωνικό πρόβλημα και έχουμε ευθύνη. Ομως οι πρώτες φωτοβολίδες έπεσαν προς τους οπαδούς μας και όχι από αυτούς. Είδαμε και εκατοντάδες άτομα στον αγωνιστικό χώρο, που δεν ήταν από τη Λιόν». Ο πρόεδρος των Λιονέ μίλησε μάλιστα για «προβοκάτσια»: ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με υπαιτιότητα ενός φαν κλαμπ της Παρί Σεν Ζερμέν, ονόματι Panda, που παρεισέφρησε στις κερκίδες των γηπεδούχων.
Η Γαλλική Ομοσπονδία θα συνεδριάσει επειγόντως μέσα στην εβδομάδα για να θέσει σε κίνηση τις πειθαρχικές διαδικασίες, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για τη Λιόν να αποκλειστεί στα χαρτιά από το Κύπελλο Γαλλίας. Επιπλέον ο Ολάς ανακοίνωσε ότι στο εξής απαγορεύει τις μετακινήσεις των οπαδών της ομάδας του σε εκτός έδρας αγώνες.
