Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για τις 11 Ιανουαρίου διέκοψε το δικαστήριο που εκδικάζει την έφεση των δύο αστυνομικών που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου το 2007. Αιτία η διάγνωση ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισής τους ως θετικού στον νέο κορονοϊό.

Και σήμερα ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, στον δεύτερο όροφο του Εφετείου Αθηνών για να παραστεί στη δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο 47χρονος σήμερα Χρήστος.

Τρία μέτρα μπροστά του, στο εδώλιο, βρίσκονταν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκαν για τον βασανισμό του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Άσκησαν έφεση και όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, την οικογένεια του θύματος εκπροσωπεί ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς. 

Στις 22 Μαΐου 2007, ο Χρήστος Χρονόπουλος ήταν 33 ετών, είχε νοητική διαύγεια και κοινωνική ζωή, ήταν λειτουργικός και αυτοεξυπηρετούμενος, ζούσε μόνος του στο διαμέρισμά του και αντιμετώπιζε με φαρμακευτική αγωγή την κατάσταση της ψυχικής υγείας του. Κι όμως, χρειάστηκαν δύο ώρες σε ένα αστυνομικό τμήμα για να μετατραπεί σε έναν διανοητικά καθυστερημένο άνθρωπο, που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει διαταραχές όρασης και δεν θα έχει ξανά δυνατότητα φυσιολογικής ζωής.