Από τους τραυματίες που έμειναν στου Ρέντη για να κάνουν θεραπεία στο διάστημα της διακοπής, μόνο ο Ρέαμπτσιουκ φαίνεται ότι, αυτή τη στιγμή, πρέπει να θεωρείται σίγουρος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, το προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να περιμένει την πορεία της αποθεραπείας των Ονιεκούρου, Ροντρίγκες και Παπασταθόπουλου.
Από την άλλη, είναι θετικό ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει από σήμερα στη διάθεσή του και τους Ελληνες διεθνείς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν χθες τις υποχρεώσεις τους με τη «γαλανόλευκη».
Κατά τα άλλα, σημαντικές εξελίξεις προαναγγέλλουν γι’ αυτή την εβδομάδα και οι Πορτογάλοι για την περίπτωση μεταγραφής του Σεμέδο, τον οποίο για τον Ολυμπιακό θα ήταν ιδανικό να παραχωρήσει τώρα με μεταγραφή, ώστε να έχει έσοδα, αντί να τον δώσει δανεικό και να περιμένει το καλοκαίρι. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είχε τίτλο «Ruben em pratos limpos», δηλαδή «Ο Ρούμπεν σε καθαρά πιάτα».
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι το περασμένο καλοκαίρι τον περίμεναν στην Πόρτο, αλλά το ότι δεν πούλησαν κανέναν παίκτη, και συνεπώς δεν είχε χρήμα να κινηθεί, και η δικαστική περιπέτεια που προέκυψε αναχαίτισαν τις εξελίξεις. Ωστόσο ο Σέρχιο Κονσεϊσάο εξακολουθεί να τον θέλει στην ομάδα γιατί πιστεύει ότι θα του λύσει πολλά προβλήματα. Η Μπενφίκα μπήκε στον χορό, αλλά μάλλον υποχώρησε νιώθοντας ότι και ο Σεμέδο θέλει να πάει στο «Ντραγκάο».
Στο μεταξύ, άλλη μια ομάδα έχει βάλει στο μάτι τον περιζήτητο Μαντί Καμαρά. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εξετάζει εκ νέου και σοβαρά το ενδεχόμενο να τον διεκδικήσει ποντάροντας στις καλές σχέσεις που έχουν οι δυο ομάδες μεταξύ τους αλλά και με τον ατζέντη Ζόρζε Μέντες. Πλην όμως είναι ξεκάθαρο ότι η μίνιμουμ τιμή που έχουν ορίσει οι «ερυθρόλευκοι» για να συζητήσουν με οποιονδήποτε μνηστήρα είναι τα 15 εκατομμύρια.
