Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει για αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Γ. Πλακιωτάκη, με την οποία για τρίτη φορά παρατείνεται η χρονική διάρκεια εξαίρεσης εφαρμογής των υποχρεωτικών συνθέσεων στα ελληνικά φορτηγά πλοία, με επίκληση την πανδημία. Την απόφαση για την κινητοποίηση έλαβε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας.

Αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν τοποθετηθεί για το θέμα καταγγέλλοντας ότι με αυτή δίνεται παράταση στο δικαίωμα των εφοπλιστών, με την επίκληση της πανδημίας, να μην εφαρμόζουν τις οργανικές συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, λέγοντας ότι «ενώ όλες οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, που λόγω πανδημίας ίσχυαν, δεν εφαρμόζονται πλέον, η Ν.Δ. επιλέγει να προχωρήσει σε μια ακόμη απαράδεκτη και ρουσφετολογική τροποποίηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας, αποδεικνύοντας με σαφήνεια ποιους “αφεντάδες” εξυπηρετεί, σε βάρος των Ελλήνων ναυτικών και των οικογενειών τους».