Η ΑΕΚ ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία της για το ματς της Κυριακής με τον Αρη στο ΟΑΚΑ, στο οποίο παρεμπιπτόντως αναμένεται και μεγάλη παρουσία κόσμου. Οχι πως δεν έχει πάει καλά ώς τώρα στα εντός έδρας ματς η Ενωση, αφού είχε πάνω από 15 χιλιάδες κόσμο και με Ιωνικό και με Λαμία και με Ατρόμητο, αλλά για την Κυριακή υπάρχει η αίσθηση πως μπορεί να φτάσουμε και στο διπλάσιο.
Το ενδιαφέρον αρχικά βρίσκεται στο αποτέλεσμα της μαγνητικής που θα κάνει ο Νόρντιν Αμραμπατ στον ώμο. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του, τουλάχιστον για το ματς της Κυριακής, αλλά στην ΑΕΚ δεν βιάζονται να το «κάψουν» τελείως.
Από κει και πέρα η απουσία του Λιβάι Γκαρσία και η διαφαινόμενη του Αμραμπατ έχουν «ανάψει» την κουβέντα για το τι θα κάνει ο Αργύρης Γιαννίκης. Η συζήτηση σε υποθέσεις και προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων από διάφορα σημάδια θα βασιστεί, αφού το στιλ προετοιμασίας των αγώνων από πλευράς του ομογενή τεχνικού δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σαφή συμπεράσματα. Και το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Ωστόσο φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να δούμε ριζοσπαστικές αλλαγές σε πλευρά τακτικής προσέγγισης, δηλαδή ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για παράδειγμα. Ο Γιαννίκης είναι σε μια φάση μετάβασης στην οποία τουλάχιστον σε τακτική προσέγγιση δεν θέλει να προκαλεί μεγάλα «σοκ» στην ομάδα του. Και όσο του το επιτρέπει η εκτίμηση που κάνει για τις δυνατότητες των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του, δεν θα το αλλάξει αυτό. Ανάμεσα στο 4-2-3-1 και το 4-3-3 θα κινηθεί λογικά και με τον Αρη και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και η έκπληξη της χρησιμοποίησης του Τάνκοβιτς δεξιά. Σε μια θέση που κατ’ ανάγκη θα μπορούσε να καλύψει και ο Μάνταλος βέβαια, ειδικά σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάει σε 4-3-3 με Λε Ταλέκ μαζί με Σιμάνσκι και Σιμόες.
