Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την κινητοποίησή τους που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα της Παρασκευής. Η κινητοποίηση, παρά την απαγόρευση, πραγματοποιήθηκε και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκτεταμένη καταστολή, δακρυγόνα και αύρα νερού.

Την κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχαν εξαγγείλει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΕΠΑ, ΟΙΕΛΕ.

Πλέον, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σημειώνει ότι παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς από το υπουργείο Παιδείας, η απεργία και η κινητοποίηση είχαν μεγάλη επιτυχία και «δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δήλωσαν απεργοί και απέδειξαν ότι οι απειλές για κυρώσεις ήταν νομικά έωλες».

Για τον λόγο αυτό, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου καθώς, όπως αναφέρει «αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή», ενώ «μέχρι την τελεσίδικη και αμετάκλητη κρίση της απεργίας αποχής ως παράνομης, καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για τους/τις απεργούς».