Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την απόφαση να συνεχιστεί η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews για τους επόμενους 12 μήνες, παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ε.Ε., ανακοίνωσε σε απάντησή του προς ομάδα ευρωβουλευτών – μεταξύ των οποίων και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά – ο CEO του Euronews Michael Peters.

Ο κ. Peters αναφέρει συγκεκριμένα ότι η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Επίτροπο Thierry Breton. Ο CEO του Euronews τονίζει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και η πλήρης εξάρτηση της ελληνικής υπηρεσίας από αυτήν, ελήφθη απόφαση για τη διατήρηση της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση, με αντικειμενικό στόχο την αύξηση της επιρροής της.

Επίσης, ο κ. Peters σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση και εν τέλει η έκβαση των σχετικών συζητήσεων θα κρίνει εάν η ελληνική υπηρεσία του Euronews θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες.