Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητα, την Κυριακή, στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, προσέλκυσε πλήθος Παριζιάνων και τουριστών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Οι άνθρωποι που έκαναν τη βόλτα τους στα Ηλύσια Πεδία μπορούσαν να δουν την Αψίδα του Θριάμβου με μια αλλιώτικη μορφή, προσωρινή, καθώς το μνημείο έχει καλυφθεί με ένα ασημένιο «πέπλο» με μπλε πινελιές.
Η «ημέρα χωρίς αυτοκίνητα» ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2015 στο Παρίσι και μέχρι το 2017 είχε επεκταθεί σε άλλες περιοχές εντός της χώρας.
Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Ανί Ινταλγκό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ετήσια εκδήλωση για τον περιορισμό της χρήσης οχημάτων και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Το Παρίσι πραγματοποίησε την πρώτη του ημέρα χωρίς αυτοκίνητα το 2015 σε μια κεντρική ζώνη, επεκτείνοντας την πρωτοβουλία το 2017 σε άλλες περιοχές εντός των ορίων της πόλης.
Η δήμαρχος του Παρισιού Ανί Ινταλγκό προσπάθησε να συνδέσει την ετήσια εκδήλωση με τον περιορισμό της χρήσης οχημάτων και τη μείωση την ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Άλλοι αυτοκινητόδρομοι στην πρωτεύουσα ήταν γεμάτοι με περιπατητές και ποδηλάτες, αν και λεωφορεία, ταξί και κάτοικοι που χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για βασικά ταξίδια είχαν πρόσβαση σε κάποιους δρόμους.
H σοσιαλίστρια δήμαρχος, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, μείωσε επίσης το όριο ταχύτητας στους περισσότερους δρόμους της πόλης σε 30 χιλιόμετρα την ώρα (19 μίλια την ώρα) από 50 χλμ. / ώρα και πεζοδρόμησε μερικούς πολυσύχναστους δρόμους κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.
Αλλά τέτοιου είδους πολιτικές έχουν εξοργίσει τους οδηγούς, ιδιαίτερα ορισμένους κατοίκους των προαστίων που παραπονιούνται ότι δεν έχουν επαρκείς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
