Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Βραζιλία – Αργεντινή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και τη διαμάχη που ξέσπασε για το εάν τηρήθηκαν ή όχι τα πρωτόκολλα που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού.

Η εν λόγω διαμάχη αφορά τέσσερις παίκτες που παίζουν σε αγγλικές ομάδες: τους Εμιλιάνο Μαρτίνεθ (Άστον Βίλα), Εμιλιάνο Μπουέντια (Άστον Βίλα), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ) και Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ).

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι Αργεντινοί παίκτες της Άστον Βίλα, Μαρτίνεθ και Μπουέντια, πήραν το αεροπλάνο για Μαδρίτη και από εκεί για την Κροατία, όπου θα περάσουν 10ήμερη καραντίνα. Προτίμησαν την Κροατία, καθώς εάν πήγαιναν στην Αγγλία, η καραντίνα θα έπρεπε να είναι 14 ημέρες, αντί για 10 και, επιπλέον, θα έπρεπε να την περάσουν σε ξενοδοχείο Covid-19. Στην Κροατία, στο Σπλιτ, οι παίκτες θα μπορούν να προπονούνται κανονικά. 

Από την πλευρά τους, οι Λο Σέλσο και Ρομέρο (Τότεναμ) βρίσκονται ακόμα στο Μπουένος Άιρες με την Εθνική Αργεντινής, όπου έφτασαν τα ξημερώματα από το Σάο Πάολο. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν θα μείνουν για να παίξουν την Πέμπτη (Αργεντινή-Βολιβία στο Μπουένος Άιρες), αν και από την Αγγλία ανακοινώνουν ήδη την πρόθεση της Τότεναμ να επιβάλει κυρώσεις στους δύο ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι επίσης, όταν φύγουν από την Αργεντινή, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. 

Η Τότεναμ θεωρεί ότι οι παίκτες έφυγαν χωρίς άδεια με την εθνική τους ομάδα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των βρετανικών αρχών, τις ίδιες που εμπόδισαν τους Βραζιλιάνους από την Premier League να ταξιδέψουν. Η Αργεντινή πάντως είχε την έγκριση της Conmebol και της FIFA.

 «Οι τέσσερις παίκτες από την Αγγλία ανέλαβαν τις συνέπειες. Το κάναμε για την αγάπη της φανέλας της Αργεντινής. Ήταν κρίμα αυτό που συνέβη, θα κερδίζαμε στη Βραζιλία. Όταν ο υπάλληλος μπήκε δεν καταλάβαμε τίποτα. Ήταν όλα για πολιτικούς λόγους. Ο κόσμος περίμενε ένα υπέροχο παιχνίδι, όχι αυτό που έγινε», είπε ο Μαρτίνεθ.